POMOC ÚTULKŮM ZASAŽENÝM POVODNĚMI: Záchranná stanice Huslík

Z našeho webu i sociálních sítí znáte řadu příběhů z vyplavených útulků. Následky povodní ale naplno pocítily i záchranné stanice, které se kromě přírodních živlů potýkaly s náporem volně žijících živočichů. Ti byli zesláblí, často i zranění a potřebovali akutní pomoc. Jedním z takových zařízení je i stanice Huslík Poděbrady. 


Během povodní přijímali pracovníci záchranné stanice Huslík kolem 40 zvířat denně. Ty jim vozili obětaví nálezci, díky kterým mohli pracovníci věnovat volnou kapacitu na ochranu zvířat přímo v areálu stanice. Protože se Huslík proti velké vodě včas zabezpečil, podařilo se ochránit všechny zvířecí obyvatele, kteří se momentálně na stanici zotavovali.

Zdroj: FB Huslík

Jiřičky, ježci a další pacienti

Do Huslíku doputovalo velké množství ohrožených vlaštovek, jiřiček a ježků. Vlaštovky a jiřičky bohužel nestihly přesun do teplých krajin a kombinace zimy a vytrvalých dešťů začala decimovat jejich populaci. Byly podchlazené i vysílené, několik dní totiž měly nouzi o potravu, kterou je především létavý hmyz. Když pršelo, hmyz nelétal a ptáci nelovili. U takových případů jde bohužel z velké části o loterii. Buď se drobné ptáčky podaří dokrmit, nebo uhynou. 

Zdroj: FB Huslík

V Huslíku měli pěkně napilno s ježky, kteří přijížděli do stanice s různými problémy. I vyplavené ježky povodně naprosto vyčerpaly. Někteří z nich se do Huslíku dostali obalení v krustě bahna. Jeden ježek dokonce trpěl svrabem. 

Zdroj: FB Huslík

Jedním z pacientů byla také nádherná sova pálená. Její nálezce uvedl, že ležela promočená na cestě a křídlo měla přimáčklé spadlou větví. Vyšetření ukázalo zlomeninu v oblasti kloubu levého křídla. 

Zdroj: FB Huslík

O Huslíku

Záchranná stanice Huslík pomáhá volně žijícím živočichům v nouzi už od roku 1984. Jen od  začátku roku 2024 až dosud se podařilo záchranářům v Huslíku pomoci 2 500 zvířatům. Jak sami uvádí, letošní rok prozatím drží smutný rekord v počtu volně žijících zvířat v nouzi.  Jejich práce tak není zbytečná. 

Kromě záchranných aktivit se Huslík věnuje organizaci vzdělávacích a osvětových akcí přímo ve svém ekocentru. Je tak jednou z důležitých organizací, které nejen chrání volně žijící zvířata, ale také učí lidi již od útlého věku, jak se starat o živočíchy i přírodu kolem nás.

Slavnosti podzimu v Huslíku, Zdroj: FB Huslík

Chcete pomoci záchranné stanici Huslík?

PŘISPĚJTE do naší sbírky ZVÍŘATA V TÍSNI – POVODNĚ 2024 na dárcovském portálu Donio.cz a my část výtěžku této sbírky pošleme do Huslíku na další péči o volně žijící zvířata. 

DĚKUJEME za vaše příspěvky do této naší sbírky pro útulky a záchranné stanice postižené povodněmi.

Velké poděkování patří také společnosti MARS Czech s.r.o., která je od r. 2009 generálním partnerem naší Nadace na ochranu zvířat, díky níž můžeme útulky, včetně Srdečných tlapek z.s., obdarovat krmivem pro psy a kočky značek Perfect Fit, Sheba, PED a WHI. 

DĚKUJEME, ŽE SPOLU S NÁMI POMÁHÁTE ZVÍŘATŮM

Sdílet na sociálních sítích:

Komentáře jsou vypnuty.