POMOC ÚTULKŮM ZASAŽENÝM POVODNĚMI: Pohádková zahrada

Pohádková zahrada v Pardubicích, která byla nedávno zasažena povodněmi z rozvodněné Chrudimky, se postupně vrací k běžnému provozu.

Hlavním posláním Pohádkové zahrady je péče o zvířata, která zde nacházejí nový domov a šanci na lepší život. Zahrada se stará o pestrou škálu obyvatel – od poníků, ovcí a koz až po malé hlodavce a kočky. Každé zvíře má zde své místo, svůj příběh a zaslouží si, aby se mu dostalo láskyplné péče. Nicméně ani tohoto kouzelné místo se nevyhnulo povodním.

Pro pomoc zvířatům v útulcích a záchranných stanicích zasažených povodněmi jsme založili charitativní sbírku ZVÍŘATA V TÍSNI – POVODNĚ 2024 na dárcovském portálu Donio.cz.

Zdroj: FB/Pohádková zahrada

Zdroj FB/Pohádková zahrada – evakuace

Situace byla velmi kritická. Zahrada čelila silnému proudu a proto musela více než dvacítka zvířat, včetně ovcí, koz a poníků, být evakuována. Přesun zvířat probíhal za vydatné pomoci městské policie, hasičů a dobrovolníků, kteří pomáhali zvířata transportovat do bezpečných dočasných prostor. Zatímco menší zvířata si vzala provozovatelka Romana Vojířová domů, ostatní našla zázemí v místních kasárnách a útulcích.

 

Zdroj: FB/Pohádková zahrada

Voda pronikla do sklepa, kde byly uskladněny zásoby krmení, které bylo nutné rychle zachránit. Díky hasičům, kteří dorazili s čerpadly a místním obyvatelům, kteří neváhali přispět vlastními prostředky, se podařilo vodu dostat pod kontrolu a zabránit ještě větším ztrátám. I přes veškerou snahu přišla Pohádková zahrada o část zásob.

Prioritou je proto doplnění těchto zásob, oprava ošetřoven a karanténních prostor, které povodně značně poškodily. Sbírka ZVÍŘATA V TÍSNI – POVODNĚ 2024 pořádaná na portálu Donio.cz je stále otevřená a každý dar pomůže obnovit bezpečné a stabilní prostředí pro zvířata, která jsou na tomto místě doma. Spolehlivé zázemí je klíčové pro zdraví a pohodu všech obyvatel zahrady, kteří nyní kvůli nedostatku prostoru a podmínek čelí drobným zdravotním obtížím.

Zdroj: FB/Pohádková zahrada

Chcete pomoci Pohádkové zahradě v Pardubicích? 

PŘISPĚJTE do naší sbírky ZVÍŘATA V TÍSNI – POVODNĚ 2024 pořádané na dárcovském portálu Donio.cz a my část výtěžku této sbírky pošleme Pohádkové zahradě v Pardubicích, aby znovu mohla pokračovat v péči o své svěřence a být opět stabilním domovem pro zvířata v nouzi . 

VAŠE PODPORA JE DŮLEŽITÁ!

Velké poděkování patří také společnosti MARS Czech s.r.o., která je od r. 2009 generálním partnerem naší Nadace na ochranu zvířat, díky níž můžeme útulky a záchranné stanice, včetně Pohádkové zahrady v Pardubicích, obdarovat krmivem pro psy a kočky značek Perfect Fit, Sheba, PED a WHI. 

DĚKUJEME, ŽE SPOLU S NÁMI POMÁHÁTE ZVÍŘATŮM!

Sdílet na sociálních sítích:

Komentáře jsou vypnuty.