POMOC ÚTULKŮM ZASAŽENÝM POVODNĚMI: Javornické čumáčky z.s.

Sbírka ZVÍŘATA V TÍSNI – POVODNĚ 2024 pořádaná na portálu Donio.cz na podporu zvířat v útulcích a záchranných stanicích zasažených povodněmi běží již měsíc. Dnes vám představujeme spolek Javornické čumáčky z.s., který provozuje útulek pro zvířata a potřebuje naši pomoc. Přijali do své péče psy a kočky, jejichž majitelé v důsledku záplav přišli o své domovy. Díky vašim příspěvkům do naší sbírky jim pošleme finanční podporu. Pomozte spolu s námi Javornickým čumáčkům z.s. 

Pro pomoc zvířatům v útulcích a záchranných stanicích zasažených povodněmi jsme založili charitativní sbírku ZVÍŘATA V TÍSNI – POVODNĚ 2024 na dárcovské portálu Donio.cz.

Spolek Javornické čumáčky z.s. – zvířátka v nouzi Javorník a okolí, okres Jeseník je nevládní nezisková organizace zaměřená na pomoc opuštěným a týraným zvířatům. Spolek sídlí v obci Javorník v Olomouckém kraji na severu Moravy (v blízkosti česko–polských státních hranic).

Javornické čumáčky z.s. se zaměřují na pomoc opuštěným, nechtěným a týraným psům a kočkám, kteří potřebují nové domovy, lásku a péči. Spolek také spolupracuje s útulky a dočasnými pečovateli. Psi a kočky, které spolek zachrání, projdou veterinární prohlídkou a případným ošetřením či léčbou, socializací, přípravou na adopci a vlastní adopcí.

Posláním Javornických čumáčků z.s. je umožnit svým zvířecím svěřencům důstojný život a laskavou péči v bezpečném domově. Díky dárcům a sponzorům, dobrovolníkům, veterinárním lékařům a spolupracujícím organizacím přinášejí radost do srdcí zvířátek potlučených životem.

I pro ně byly povodně velice náročné, ačkoliv útulek Javornických čumáčků z.s. přímo zaplaven nebyl, je jediným zařízením svého druhu ve svém okresu, které přijímá do péče povodňová zvířata.

„Zatím je vše ještě v normě, nejde nám proud ani nám neteče voda, nefungují sítě, nemůžeme topit ani se vykoupat. Jsem vyčerpaná, nonstop mokrá a špinavá, prochlazená na kost. O zvířata je postaráno, nejsou zaplavena. Ještěže jsem se včera nedostala do práce, bylo by to teď mnohem složitější, kdybych uvízla na pár dní v Jeseníku. sdělila provozovatelka Jarka z Javornických čumáčků z.s. na sociálních sítích. O pár dní později již byla situace horší.

„Je mi ze všeho těžko, jsem unavená, nevyspalá, vidět tu zkázu a ty nešťastné lidi, nemám tolik prostředků, abych více pomáhala, brečím…Nekompromisní policie mě nechce pouštět do zaplavených oblastí, nevím, jestli se dnes dostanu do práce, ale to nikoho nezajímá, že musím z něčeho žít…”

“Veterina, kam chodíme, také totálně vytopená, je to na pytel na všechny strany…Je to tak těžké…“

Příjem povodňových psů 

První povodňový pes se našel v Bernarticích na spodním konci. Bez obojku, mladý, nekastrovaný. Může být z vedlejších polských Dziewietlic.

Zdroj: FB / Javornické čumáčky

Do Javornických čumáčků se díky povodním dostala fenka německého ovčáka jménem Staubie.

Zdroj: FB / Javornické čumáčky

Chcete pomoci Javornickým čumáčkům z.s.?

PŘISPĚJTE do naší sbírky ZVÍŘATA V TÍSNI – POVODNĚ 2024 pořádané na dárcovském portálu Donio.cz a my část výtěžku této sbírky pošleme také Javornickým čumáčkům z.s., aby mohl dál pečovat o zvířata v nouzi. 

Velké poděkování patří také společnosti MARS Czech s.r.o., která je od r. 2009 generálním partnerem naší Nadace na ochranu zvířat, díky níž můžeme útulky, včetně Javornických čumáčků z.s., obdarovat krmivem pro psy a kočky značek Perfect Fit, Sheba, PED a WHI. 

DĚKUJEME, ŽE SPOLU S NÁMI POMÁHÁTE ZVÍŘATŮM!

 

Sdílet na sociálních sítích:

Komentáře jsou vypnuty.