POMOC ÚTULKŮM ZASAŽENÝM POVODNĚMI: Městský útulek Opava

Začátkem září 2024 zasáhly Českou republiku povodně, které se nevyhnuly ani Opavě. Velká voda přinesla nejen materiální škody, ale také ohrožení zvířat, která jsou závislá na lidské péči. Mezi povodněmi postiženými útulky je i Městský útulek pro psy a kočky v Opavě. Ten se ocitl doslova v centru povodňové katastrofy.

Pro pomoc zvířatům v útulcích a záchranných stanicích zasažených povodněmi jsme založili charitativní sbírku ZVÍŘATA V TÍSNI – POVODNĚ 2024 na dárcovském portálu Donio.cz.

Městský útulek pro psy v Opavě je útočištěm pro zvířata v nouzi. Tento útulek poskytuje domov opuštěným a nechtěným zvířatům – zejména psům a kočkám. Pracovníci útulku se jim snaží zajistit nejen základní péči, ale i bezpečné místo, kde mohou překonat své těžké osudy. Útulek také slouží jako mezistanice pro zvířata, která čekají na nové majitele nebo dočasné ubytování, než se vrátí do běžného života. Po povodních se zvířata evakuovaná z útulku přechodně nacházejí v náhradních prostorách – v soukromých stanicích nebo u ochotných chovatelů, kteří nabídli bezpečné přístřeší.

Zdroj: FB/Městská Policie Opava

Budova odolala, ale chovatelské vybavení a zařízení je poškozeno nebo ztraceno. Po opadnutí vody bylo nezbytné pozvat na kontrolu statika, který konstatoval, že struktura budovy útulku je naštěstí v pořádku. Nicméně i přes tuto jednu pozitivní zprávu byly mnohé části zařízení a vybavení nenávratně poškozeny – kotce, klece, chovatelské vybavení, které je nyní nutné zcela obnovit, aby mohl útulek znovu fungovat. Tato škoda znamená, že bez naší a vaší podpory se ani tento útulek neobejde. Bude potřeba pomoci s obnovou areálu útulku a především s pořízením nového vybavení pro psy a kočky v péči tohoto útulkového zařízení. 

Zdroj: FB/Město Opava
Zdroj: FB/Město Opava

Zatímco skupiny dobrovolníků již několik dní usilovně pracují na vyčištění prostor a odstraňování bahna, potřebné opravy a nahrazení vybavení vyžadují finanční podporu.
Proto jsme se rozhodli i tento útulek obdarovat materiální pomocí – krmivem a také finančními prostředky z námi pořádané charitativní sbírky ZVÍŘATA V TÍSNI – POVODNĚ 2024 na dárcovském portálu Donio.cz, kde může každý přispět k obnově tohoto útulku i jiných zařízení pečujících o zvířata. Každá koruna znamená další krok ke zprovoznění zařízení (útulků, azylů, depozit nebo záchranných stanic), která budou opět připravena přijímat opuštěná zvířata. 

Povodně nezasáhly jen budovy a zařízení, ale také přímo životy zvířat, která se zde nacházela. Útulek je jedním z mála míst, kde zvířata v nouzi mohou najít bezpečný přístav. Každý dar se přímo podílí na zajištění péče a na obnově důležitého místa, které pomáhá zvířatům překonat těžké chvíle. Pomozte nám finančním příspěvkem do této naší sbírky a také sdílením výzvy k její podpoře (např. Dobrovýzvou přes portál Donio.cz), aby se Městský útulek v Opavě a další útulky mohly znovu stát domovem pro zvířata, která to nejvíce potřebují.

Chcete pomoci Útulku v Opavě? 

PŘISPĚJTE do naší sbírky ZVÍŘATA V TÍSNI – POVODNĚ 2024 pořádané na dárcovském portálu Donio.cz a my část výtěžku této sbírky pošleme Městskému útulku v Opavě, aby se znovu mohl stát domovem pro zvířata v nouzi. 

Velké poděkování patří také společnosti MARS Czech s.r.o., která je od r. 2009 generálním partnerem naší Nadace na ochranu zvířat, díky níž můžeme útulky, včetně Městského útulku v Opavě, obdarovat krmivem pro psy a kočky značek Perfect Fit, Sheba, PED a WHI. 

DĚKUJEME, ŽE SPOLU S NÁMI POMÁHÁTE ZVÍŘATŮM!

Sdílet na sociálních sítích:

Komentáře jsou vypnuty.