POMOC ÚTULKŮM ZASAŽENÝM POVODNĚMI: Šťastná srdíčka, z.s.

Ze Šťastných srdíček se zničehonic stala srdíčka nešťastná. Zářijová povodeň se nevyhnula ani psímu hospicu Martiny Dostálové ve Višňové u Frýdlantu. Neškodný dvaceticentimetrový potůček dosáhl neuvěřitelných 3 metrů a zaplavil všechno, co mu stálo v cestě. 

Z tohoto hospicu pro hendikepované pejsky byli naštěstí všichni zachráněni. Celkem šlo o 20 zvířecích obyvatel, kteří putovali do dočasek k hodným lidem. Velká voda jim ale bohužel zničila pelíšky a vzala krmení, léky, vybavení a hlavně bezpečné zázemí pro jejich křehká tělíčka a dušičky. 

Zdroj: FB Ludmila Ludas

„Náš psí hospic potřebuje vaši pomoc! Milí přátelé, naše zařízení zasáhla povodeň a potřebujeme se vypořádat s následky.” Tak zní prosba na FB profilu Šťastných srdíček, z.s.

Organizace Šťastná srdíčka, z.s. dělá jednu z nejzáslužnějších činností. Stará se o pejsky, jejichž umístění do rodin je či by bylo komplikované kvůli nemoci, hendikepu nebo z jiného důvodu. Adopce jsou tak ve většině případů možné pouze virtuálně. 

Zdroj: FB Ludmila Ludas

Drtivá většina chlupáčů si zažila týrání a hrubé zanedbání péče ze strany jejich původních majitelů. Každý z nich má svůj vlastní příběh.

Zdroj: FB Ludmila Ludas

Paní Martina je andělem těchto zlomených duší i jejich jistotou, že prožijí každý den v prostředí plném lásky a péče. Dělá pro ně první poslední – od zajištění krmení a pelíšků až po náročné rehabilitace a dojíždění k veterinárním expertům. Svými silami a vůlí už několik pejsků doslova postavila na nohy. 

Třeba pejska Árese, který má jednu nožku amputovanou a druhou měl ochrnutou. Do té doby než se do toho Martina vložila. 

Chcete pomoci Šťastným srdíčkům? 

 

PŘISPĚJTE do naší sbírky ZVÍŘATA V TÍSNI – POVODNĚ 2024 na dárcovském portálu Donio.cz a my část výtěžku této sbírky pošleme Šťastným srdíčkům na nákup nového chovatelského vybavení a zařízení útulku, aby Martina mohla dál pečovat o nechtěné a nemocné pejsky.

DĚKUJEME za vaše příspěvky do této naší sbírky pro útulky a záchranné stanice postižené povodněmi. 

Velké poděkování patří také společnosti MARS Czech s.r.o., která je od r. 2009 generálním partnerem naší Nadace na ochranu zvířat, díky níž můžeme Jesenické tlapky obdarovat krmivem pro psy a kočky značek Perfect Fit, Sheba, PED a WHI.


 

Sdílet na sociálních sítích:

Komentáře jsou vypnuty.