POMOC ÚTULKŮM ZASAŽENÝM POVODNĚMI: Jesenické tlapky, z.s.

Povodně, které zasáhly oblast Jesenicka v září 2024, výrazně ovlivnily i místní záchranné spolky, včetně Jesenických tlapek. Tento spolek, zaměřený na pomoc opuštěným a týraným zvířatům, je jedním z útulků, které se ocitly pod vodou. Povodně způsobily problémy s uskladněním krmiva a ohrozily zvířata, o která se Jesenické tlapky starají. Nyní můžete společně s námi Jesenickým tlapkám pomoci. 

Pro pomoc zvířatům v útulcích a záchranných stanicích zasažených povodněmi jsme založili charitativní sbírku  ZVÍŘATA V TÍSNI – POVODNĚ 2024 na dárcovské portálu Donio.cz.

Spolek Jesenické Tlapky, z. s. je nezisková organizace zaměřená na pomoc opuštěným, týraným a nalezeným psům a kočkám v oblasti Jeseníku. Cílem spolku je zlepšit životní podmínky těchto zvířat, najít jim nové domovy a především jim poskytnout potřebnou péči. Organizace se stará nejen o zvířata v nouzi, ale také organizuje různé aktivity jako venčení, adopce, převoz psů nebo materiálu a nabízí i domácí depozita pro dočasné umístění zvířat.

Spolek je velmi závislý na dobrovolnících a podpoře veřejnosti, což zahrnuje jak fyzickou pomoc (např. venčení nebo manuální práce), tak finanční podporu. Tato pomoc je nezbytná zejména v krizových situacích, jako byly i nedávné povodně, díky nimž se spolek a zaplavený útulek Jesenické tlapky ocitl v těžké situaci.

„Děkuji všem, kteří se o mě zajímají, strachují, obávají se o pejsky v péči spolku. Nestíhám jednotlivě odepisovat…Jednoduše…Jsme v háji..Nemáme zahradu, nemáme ploty, kotce vzhůru nohama, auto na odpis…Bojujeme…“ sdělila na svém FB profilu Martina Harbichová z Jesenických tlapek.

  

Zdroj: FB/ Martina Harbichová

Jesenické tlapky – hledají domov….

Jedním z mnoha psů, které zasáhli povodně je i Roneček. Voda mu odnesla kotec a boudu a byl převezen do útulku Lukavec, kde vyhlíží svůj nový domov. A takových osudů je na Jesenicku spousta…

Zdroj: FB/ Martina Harbichová

Domov hledá i Cassy 

Fenečka Cassy – věk 7 měsíců, váha 10 kg, očkovaná, čipovaná. Je plná energie, hravá, milá, občas trochu divočejší. Dobře vychází s dětmi i jinými zvířaty. Je to ještě štěňátko, které si vychováte a které vám bude za vaši lásku a péči vděčné. Hledá domov ideálně v domečku se zahradou, samozřejmě bydlení uvnitř domu.

Podmínkou adopce je uzavření adopční smlouvy se závazkem kastrace ve vhodném věku. Cassy se nachází v Jeseníku. Kontakt pro zájemce o adopci Cassy: 605 275 556.

Zdroj: FB/ Martina Harbichová

Chcete pomoci Jesenickým tlapkám? 

PŘISPĚJTE do naší sbírky ZVÍŘATA V TÍSNI – POVODNĚ 2024 pořádané na dárcovském portálu Donio.cz a my část výtěžku této sbírky pošleme Jesenickým tlapkám na nákup nového chovatelského vybavení a zařízení útulku, aby mohl(a) dál pečovat o zvířata bez domova. 

DĚKUJEME za vaše příspěvky do této naší sbírky pro útulky a záchranné stanice postižené povodněmi. 

Velké poděkování patří také společnosti MARS Czech s.r.o., která je od r. 2009 generálním partnerem naší Nadace na ochranu zvířat, díky níž můžeme Jesenické tlapky obdarovat krmivem pro psy a kočky značek Perfect Fit, Sheba, PED a WHI.

Sdílet na sociálních sítích:

Komentáře jsou vypnuty.