POMOC ÚTULKŮM ZASAŽENÝM POVODNĚMI: Příběh Anny Měrkové z Mazlíci v nouzi

Naše sbírka ZVÍŘATA V TÍSNI – POVODNĚ 2024 pořádaná na dárcovském portálu Donio.cz na podporu zvířat v útulcích a záchranných stanicích zasažených povodněmi běží již téměř týden. Dnes bychom s vámi rádi sdíleli příběh útulku Mazlíci v nouzi, který sídlí v Ostravě, byl zaplaven a potřebuje naši pomoc. Je jedním z útulků, jemuž díky vašim příspěvkům do naší sbírky, pošleme finanční podporu. Jak velká bude, záleží na vás. 

Mazlíci v (pořádné) nouzi

Hlavním posláním Mazlíků v nouzi je poskytovat bezpečné útočiště pro zvířata, která se ocitla v obtížné situaci, a to jak pro psy a kočky, tak i drobnější hlodavce, jako jsou křečci, morčata nebo králíci aj.

Útulek Mazlíci v nouzi ale nyní v důsledku zaplavení bojuje o přežití.

Zdroj: FB/ Měrková – Mazlíci v nouzi 

Velká voda útulek doslova odřízla od světa a přerušila jak příjezdovou cestu, tak veškerý kontakt. Nefungovalo totiž internetové připojení a často vypadával i telefonní signál.

Anna Měrková zvládla těsně před velkou vodou přemístit do bezpečí 9 pejsků. Sama se odmítla při povodni evakuovat a zůstala v zatopeném domě se zvířaty, která nedokázala nechat napospas záplavě. Toto jsou její slova poté, co voda opadla: 

„Když voda opadla a já viděla tu spoušť, řekla jsem si, že končím, zavírám, tohle nedám. Mám ale kolem sebe hodné lidi, kteří mi pomáhají a povzbuzují mě. Zařekla jsem se proto, že to nevzdám.“ 

Voda zničila nejen prostory, kde bydlela zvířata, ale i domov paní Anny. Nemá tak prakticky nic. Spotřebiče, nábytek, vybavení pro zvířata. Všechno je pryč.

Zdroj: FB/ Měrková – Mazlíci v nouzi 

Jak můžete pomoci (?)

Paní Anna v této situaci uvítá jakoukoliv pomoc, včetně dobrovolníků, kteří zvládnou přiložit ruku k dílu. Je potřeba vyklidit, vyčistit a vysušit objekt, opravit nebo nahodit omítky a vymalovat apod.

Máte to do Ostravy daleko? Chcete pomoci paní Anně Měrkové a jejímu útulku Mazlíci v nouzi?

PŘISPĚJTE do naší sbírky ZVÍŘATA V TÍSNI – POVODNĚ 2024 pořádané na dárcovském portálu Donio.cz a my část výtěžku této sbírky pošleme paní Anně Měrkové a jejím Mazlíkům v nouzi na nákup nového chovatelského vybavení a zařízení útulku, aby mohl(a) dál pečovat o zvířata bez domova. 

DĚKUJEME za vaše příspěvky do této naší sbírky pro útulky a záchranné stanice postižené povodněmi. 

Velké poděkování patří také společnosti MARS Czech s.r.o., která je od r. 2009 generálním partnerem naší Nadace na ochranu zvířat, díky níž můžeme Mazlíky v nouzi obdarovat krmivem pro psy a kočky značek Perfect Fit, Sheba, PED a WHI.

Zdroj: FB/ Měrková – Mazlíci v nouzi 

Puntík z útulku Mazlíci v nouzi hledá nový domov

Jedním z obyvatel Mazlíků v nouzi je pejsek Puntík. Adopce mu již jednou nevyšla z vážných zdravotních důvodů na straně dřívější zájemkyně o jeho osvojení a tak hledá znovu domov, lásku a péči. Nyní se Puntík dočasně nachází v Psím hotelu Aurora Ostrava.

Puntík je mladý yorkmut, k lidem naprosto bezproblémový, mazlivý a přátelský. Manipulaci zvládá bez sebemenších problémů. S menšími psy a fenkami vychází dobře, k větším psím samcům ho spíše nedoporučujeme. 

Nekupujte. Adoptujte. Nabídněte Puntíkovi nový domov. Udělejte dobrý skutek. Dejte domov a své srdce Puntíkovi.

Pomoci Puntíkovi a Mazlíkům v nouzi můžete také prostřednictvím naší charitativní sbírky pořádané na dárcovském portálu Donio.cz – ZVÍŘATA V TÍSNI – POVODNĚ 2024.

Sdílet na sociálních sítích:

Komentáře jsou vypnuty.